Sport in Tilburg
»
»
»

As hot as ice: ijshockey-gekte in Tilburg

26-4-2018 10:44:00

As hot as ice: ijshockey-gekte in Tilburg

Bij menig koffiezetapparaat in Tilburg is ijshockey het gesprek van de dag. De Tilburg Trappers hebben zich natuurlijk vrijdagavond 20 april gekroond tot Oberliga Meister en hielden met de finalewedstrijden heel sportminnend Tilburg in zijn greep. Ook strijdt het Nederlands ijshockeyteam in het IJsportcentrum Tilburg om de wereldtitel. In het stadion van de Tilburg Trappers is het 7 dagen lang spektakel wanneer landen als China, Australië, België, Servië, IJsland en Nederland het tegen elkaar opnemen tijdens het WK IJshockey.

Three in a row
De Tilburg Trappers wonnen het 4e finaleduel van het Duitse Deggendorfer SC met 2-3 na verlenging. Deze overwinning betekende de 3de Oberliga-titel oprij voor de club uit Brabant. Zo grepen de Tilburgers de eerste kampioenskans met beide handen aan en was een allesbeslissende wedstrijd in eigen stad niet nodig. Ook in Duitsland was de wedstrijd zoals gewoonlijk helemaal uitverkocht. Er waren 2790 toeschouwers aanwezig, waaronder 200 Tilburgers. Deze mensen waren er samen met vele anderen de volgende dag, tijdens de huldiging in het centrum van de stad, natuurlijk ook bij. Iedereen ging door het dolle heen. In de woorden van captain Ivy van den Heuvel: “Mensen, wat is dit mooi, zeg!”

Zilveren Legpenning 
Ron van Gestel, de voorzitter van de Tilburg Trappers, ontving zaterdag 21 april de Zilveren Legpenning van de gemeente Tilburg. Hij kreeg deze gemeentelijke onderscheiding voor zijn goede werk als voorzitter van de club en zijn overige vrijwilligersactiviteiten voor de stad. Onder de visie en het leiderschap van Ron heeft het ijshockey in Tilburg, de regio en zelfs landelijk een boost gekregen. Inmiddels mogen de Tilburg Trappers terecht een visitekaartje voor Tilburg worden genoemd.

WK in eigen stad
Een WK ijshockey in Tilburg? In de Brabantse stad kijkt daar niemand van op. De Nederlandse ploeg bestaat namelijk grotendeels uit lokale helden. Maandag 23 april is het WK ijshockey in Tilburg van start gegaan. Onze landgenoten spelen in divisie IIA (het 4de mondiale niveau). Aangezien ze vorig jaar zijn gedegradeerd, zijn onze ijshockeyers nu de favorieten om de titel te grijpen. In het ijspaleis passen momenteel 2.600 toeschouwers en tijdens de wedstrijden van Nederland zit het stadion natuurlijk goed gevuld. Het publiek heeft gezien dat ons land de eerste 2 wedstrijden gemakkelijk wist te winnen van China en IJsland, met respectievelijk 7-0 en 1-11.

 

Verder Lezen