Sport in Tilburg
»
»

Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat 2018 groot succes

28-9-2018 13:49:00

Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat 2018 groot succes

Op 22 & 23 september vond het aftrapweekend Positief Voetbalklimaat plaats. Bij dertien voetbalverenigingen in Tilburg werden er verschillende activiteiten rondom sportiviteit en respect georganiseerd. Sportwethouder Erik de Ridder bezocht SC 't Zand en SV Reeshof en verrichte hier de aftrap en deelde aanvoerdersbanden uit. 

Voor iedere wedstrijd werd er een korte inleiding gegeven over het belang van werken aan een Positief Voetbalklimaat en het respectvol met elkaar omgaan. Daarna werden er handen geschud, niet alleen door de spelers en speelsters, maar ook de ouders en trainers/coaches werden er dit keer bij betrokken. Dit was voor hen even onwennig, maar al snel deden zij ook heel enthousiast mee en zorgde dit voor een grote glimlach op hun gezicht en op die van de spelers en speelsters.
Ook werden er voor aanvang van iedere wedstrijd (vanaf de JO13 aanvoerdersbanden uitgereikt aan de aanvoerders.

Na de wedstrijd werd er bij de kleintjes een erehaag gevormd door de ouders en trainers. De kinderen liepen gezamenlijk door deze erehaag. Op deze manier vergaten de kinderen die verloren hadden de nederlaag snel.

Side events
Er werden op sommige clubs ook side events georganiseerd. Willem II Amateurs had springkussens geregeld en SV Reeshof had een mascotte op het complex rondlopen die de kinderen een plezierige dag bezorgde. Daarnaast kregen alle dertien voetbalverenigingen een gatendoek. Dit gatendoek werd opgehangen en iedere club kon hier zijn eigen draai aan geven. Bij Jong Brabant bijvoorbeeld werd er een competitie opgezet. Met deze side events werd het 5-jarig jubileum van het Aftrapweekend van PVKT extra gevierd. 

Verder Lezen
Download