Sport in Tilburg
»
»
»

5 sportieve activiteiten in het water

5 sportieve activiteiten in het water

Zwemmen is een hele goede workout. Je voelt je gewichtloos in het water en kunt vrijwel alle bewegingen probleemloos maken. Bij de Tilburgse zwembaden hebben we allerlei zwemactiviteiten. Dus of je nu wilt trainen voor een triatlon, aan je conditie wilt werken of wilt herstellen van een blessure, het is allemaal mogelijk. Lees hieronder welke activiteiten in het water we allemaal aanbieden en kijk wat bij jou past! 

Verder Lezen

1. Aqua-Float

Aqua-Float is een vrij nieuwe activiteit voor de sportieve waaghalzen. Op de drijvende mat 'de wobble; voer je oefeningen uit en moet je continu je balans houden. De bewegingen op de wobble zorgen voor extra intensiteit en versterken je spieren, conditie en core stability. Tijdens Aqua-Float doe je verschillende oefeningen voor je buikspieren, maar deze worden ook aan het werk gezet door hard te lachen. Regelmatig valt er iemand van de wobble en plonst in het water. Een super leuke, energieke les!
Sportbedrijf Tilburg

2. Aqua-Fitness

Zie jij bewegen in het water als een échte workout? Dan is Aqua-Fitness iets voor jou. Breng je lichaam in optimale conditie. Onder begeleiding van een ervaren instructeur leef je je helemaal uit tijdens Aqua-Varia, Aqua-Jogging, Aqua- Aerobic, Aqua-Trim en Aqua-Bootcamp. Dit alles met swingende muziek en in een goede sfeer.
Sportbedrijf Tilburg

3.Banenzwemmen

Banenzwemmen is de perfecte workout. Banenzwemmen is gezond: het verbetert je conditie, maakt (pijnlijke) spieren soepel en het is goed voor calorieverbranding. Kom bij ons zwemmen en ervaar het zelf. Je kunt lekker variëren door bijvoorbeeld het afwisselen van verschillende zwemslagen.
Sportbedrijf Tilburg

4.Therapeutisch banenzwemmen

Sportcomplex Drieburcht biedt naast het gewone banenzwemmen ook therapeutisch banenzwemmen aan. Deze vorm is ideaal voor ouderen en mensen met een blessure of beperking. Je zwemt in warmer water van 31,5 graden en het therapiebad is afgeschermd voor privacy en rust.
Sportbedrijf Tilburg

5.Aqua-Vitaal

Aqua-Vitaal is speciaal voor mensen die minder vitaal zijn of moeite hebben met de hoge intensiteit lessen. Tijdens de Aqua-Vitaal lessen staat lekker bewegen en gezelligheid centraal. Je conditie en spieren houdt je met deze lessen op peil. Aqua-Aerobic, Aqua-Jogging en Aqua-Move vallen onder deze sportieve vrijetijdsbesteding.
Sportbedrijf Tilburg