Sport in Tilburg
»
»
»

5 redenen om te gaan schaatsen

5 redenen om te gaan schaatsen

Ook al is het op het meest noordelijke puntje van Groenland warmer dan in Nederland, schaatsen op natuurijs is nog niet overal even veilig. Op de Ireen Wüst IJsbaan kun je heel het jaar door over het ijs racen. Wij geven je 5 redenen om vandaag nog je schaatsen uit de kast te halen.

Verder Lezen

1. Perfecte work-out

Wist je dat je tijdens het schaatsen bijna je gehele lichaam traint? Van schaatsen krijg je behalve een goede conditie ook sterkere spieren. Zo is bijvoorbeeld de afzet een krachttrainingsmoment en worden je armen gebruikt voor balans en extra snelheid. Voor wie wil afvallen, is het ook raadzaam een rondje te schaatsen. Na een uurtje op het ijs heb je namelijk al 400 calorieën verbrand.
Sportbedrijf Tilburg

2. Geïnspireerd door de Olympische Spelen

Iedereen heeft natuurlijk gezien hoe o.a. Ireen Wüst fantastische ritten aflegde en meerdere medailles wist binnen te slepen tijdens de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. De tribunes zaten tot de nok toe vol en alle schaatsfanaten schreeuwden hun favoriete atleet over de baan heen. Misschien verschuilt er in jou wel een nieuwe schaatskampioen(e)?
Sportbedrijf Tilburg

3. Nooit te laat om te leren

Kom eens uit die luie stoel en probeer iets nieuws! Nooit geschoten is altijd mis. Je kunt schaatsen zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. Zoek je ontspanning, dan ga je op je eigen tempo wat rondjes af. Zoek je een uitdaging, wordt dan een gedurfd racemonster. Je bent toch niet vergeten hoe het voelt om iets nieuws onder de knie te krijgen?
Sportbedrijf Tilburg

4. Gezelligheid

Schaatsen is een leuke activiteit om met je vrienden te doen. Door bij te praten met je maten tijdens het schaatsen heb je totaal niet door dat je al tien rondjes verder bent. Na de inspanning is er natuurlijk de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje verder te gaan met waar je gebleven was. Je leert je vrienden pas echt kennen op het ijs!
Sportbedrijf Tilburg

5. Smeltactie

De Olympische Winterspelen zijn inmiddels achter de rug en daarmee is er ook bijna een einde gekomen aan het huidige schaatsseizoen. De Ireen Wüst IJsbaan biedt iedere schaatsfan echter de kans om het seizoen met een knaller af te sluiten en organiseert opnieuw de Smeltactie. Van maandag 12 maart tot en met zondag 25 maart kun je het ijs al op voor het spottarief van €2,50!
Sportbedrijf Tilburg