Sport in Tilburg
»
»

5 mei: Pieter Vreede Pleinvoetbal toernooi

11-4-2019 09:24:00

5 mei: Pieter Vreede Pleinvoetbal toernooi

Op 5 mei is het Nationale Straatvoetbaldag. Net als vorig jaar organiseert Buurtsport Tilburg in samenwerking met Decathlon Tilburg en het Pieter Vreedeplein een straatvoetbaltoernooi voor wijkteams. Dit jaar omgetoverd tot Pieter Vreede Pleinvoetbal toernooi.  Naast voetbal is er dan ook van alles te beleven en kun je meedoen aan leuke side events zoals het FIFA  E-sports toernooi, pannakooi voetbal en bootcamps.

Aan het toernooi doen 17 teams mee en er wordt in 3 verschillende categorieën gevoetbald: jongens 13-15 jaar, meiden 13+ en jongens jongens 16+. De deelnemende teams komen uit diverse wijken in Tilburg.

Programma
Het straatvoetbaltoernooi start zondagochtend om 09.30 uur. Dan beginnen de meiden van 13+. De jongens tussen 13 en 15 starten om 12.00 uur en om 14.00 uur starten de jongens van 16 jaar en ouder. Het toernooi eindigt die dag om 17.00 uur.

Entertainment
Rondom het toernooi is er voldoende entertainment te vinden voor jong en oud. Jonge bezoekers kunnen meedoen aan een FIFA E-sports toernooi op 10 playstations en er vinden verschillende zelfverdediging bootcamps plaats door Miel van Berkel. Team Buursport daagt je uit in de Pannakooi en gaat met jou een wedstrijd hooghouden aan. Decathlon Tilburg stalt divers sport- en spelmaterialen uit, zoals een slackline en basketbalpalen. De Tilburgse beweegwagen is aanwezig voor de jonge kids, zij kunnen zich vermaken met verschillende sport- en spelmaterialen. Een DJ zorgt voor muziek en praat het geheel aan elkaar.

Winactie: Voorspel de uitslag van Willem II - Ajax
Dit jaar staat 5 mei in Tilburg nog meer in het teken van voetbal door de bekerfinale die in de Kuip wordt gespeeld tussen Willem II en Ajax. Niet alleen kan Willem II een prijs winnen, bezoekers en deelnemers van het straatvoetbaltoernooi maken ook kans op een mooi prijzenpakket. Dit door bij een speciale stand de juiste uitslag van de finale te voorspellen. Na afloop van het straatvoetbaltoernooi wordt bij Lokaal Zeven de wedstrijd live uitgezonden.

Verder Lezen
meer over
Ruim 900 kinderen voetballen tijdens Vakantietoernooi Veldvoetbal
5-jarig jubileum Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat