Sport in Tilburg
»
»

5-jarig jubileum Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat

20-9-2018 11:01:00

5-jarig jubileum Aftrapweekend Positief Voetbalklimaat

Op 22 en 23 september gaat het 5e Aftrapweekend van start. Dit weekend staat in het teken van Positief Voetbalklimaat Tilburg (PVKT). Bij dertien voetbalverenigingen in de regio Tilburg vinden verschillende activiteiten plaats in het teken van sportiviteit, respect en plezier voor zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers. Het Aftrapweekend staat dit jaar voornamelijk in het teken van het individu. Iedereen kan er persoonlijk voor zorgen dat zijzelf, hun kinderen, de jeugd, maar ook volwassenen plezier beleven aan deze sport. 

Wethouder sport Erik de Ridder is tijdens dit evenement ook aanwezig bij diverse verenigingen. ''Ik ben er trots op dat we in de gemeente Tilburg nu al 5 jaar intensief bezig zijn met het bevorderen van een sfeer van plezier, sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden".

Respect
Voorafgaand aan iedere wedstrijd worden de handen geschud door zowel de kinderen als hun ouders/verzorgers. Daarnaast krijgen alle aanvoerders een aanvoerdersband met het logo van respect. Na iedere wedstrijd volgt de erehaag voor de jongste teams en voor de oudere teams (vanaf de O13) wordt er een foto gemaakt op de middenstip. De organisatie probeert dit jaar de ''boosdoeners'' op een ludieke manier even de spiegel voor te houden en hen een zetje in de juiste richting te geven, dit middels ''zoethout(d)ertjes'' met een boodschap.

Begeleider scheidsrechter
Een ander onderdeel van PVKT dit jaar zijn de begeleider scheidsrechters. Acht Tilburgse clubs gaan hun jonge scheidsrechters beter bijstaan door middel van deze begeleiders. Een ouder van de thuisclub kan een speciale kaart ophalen bij het secretariaat. Hierop staat dat hij/zij de scheidsrechter helpt, adviseert en indien nodig ook kan ingrijpen. Het is de bedoeling dat de begeleider ouders, trainers of leiders aanspreekt als ze zich misdragen.

Achtergrond
In 2013 hebben alle verenigingen een convenant getekend met het project Positief Voetbalklimaat Tilburg. Sindsdien houden de verenigingen zich extra bezig met positiviteit, sportiviteit en respect op en rond de voetbalvelden. Ook helpen de verenigingen elkaar bij het creëren van een Positief Voetbalklimaat in Tilburg.

Verder Lezen