Sport in Tilburg
»
»
»

Update 20/07 zwembaden: zomervakantie rooster en geldigheid abonnementen

Update 20/07 zwembaden: zomervakantie rooster en geldigheid abonnementen

Vanaf maandag 18 mei zijn de zwembaden in Tilburg deels weer open. De zwembaden gaan stapsgewijs terug naar de reguliere programmering. Openstelling van de baden gebeurt met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en het protocol 'Veilig zwemmen in Coronatijd'. In de zomervakantie komen er weer extra activiteiten in de zwembaden bij. Vanaf 24 augustus zijn alle badenkaarten en abonnementen weer geldig. Op deze datum vindt ook de jaarlijkse indexatie van de tarieven plaats en is het gereduceerde tarief voor banenzwemmen niet meer geldig.  

Zomervakantie rooster
De zomervakantie start op maandag 13 juli. Er vindt vanaf dan een uitbreiding van het aanbod plaats. Zo kan iedereen weer recreatief zwemmen bij Recreatiebad Stappegoor, ook in het buitenbad. Ook is er elke ochtend familiezwemmen. Het familieticket is in de zomervakantie niet geldig. Momenteel zijn de Tilburgse zwembaden open voor Aqua-Fitness, Aqua-Vitaal, banenzwemmen, baby-peuter uurtje en zwemles ABC voor kinderen. Bij Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof wordt Spettertijd weer opgestart. Recreatiebad Stappegoor is de hele zomer open. Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof zijn in de zomer een aantal weken gesloten wegens gepland onderhoud. Sportcomplex Drieburcht is de eerste twee weken geopend en het zwembad is van 27 juli t/m 23 augustus gesloten. Zwembad Reeshof is gesloten van 13 juli t/m 9 augustus. De laatste 2 weken van de vakantie is het zwembad open. Het exacte rooster in de zomervakantie vind je onder aan de pagina.  

Er zijn een aantal voorwaarden:

  • Je dient vooraf een plek te reserveren op een vast tijdsblok voor de verschillende zwemactiviteiten. Dit kan online en telefonisch. Als je telefonisch reserveert, kun je bij de kassa alleen maar met de pin betalen. Let op, bezoekers die via de meedoenregeling reserveren, kunnen dit vanaf 20 juli uitsluitend online doen. 
  • Je dient je te houden aan de 1,5 meter afstand regels. 
  • Bij binnenkomst wordt er een gezondheidscheck gedaan. Dit document vind je ook op de website.

Abonnementen en badenkaarten weer geldig vanaf 24 augustus
Vanaf 24 augustus zijn alle abonnementen en badenkaarten weer geldig. Badenkaarten en abonnementen worden verlengd met de periode dat de kaarten niet geldig waren. De kaarten en abonnementen worden automatisch verlengd. Je hoeft hiervoor niks te doen. Het is vanaf 24 augustus niet mogelijk om badenkaarten en abonnementen geblokkeerd te laten. Tot 24 augustus zijn alle badenkaarten en abonnementen nog niet geldig en dienen bezoekers losse kaartjes te kopen. Bezoekers met een abonnement via de meedoenregeling die op 1 maart 2020 geldig was, mogen in de zomervakantie wel gratis naar binnen. 

Overige aanpassingen vanaf 24 augustus
Naast dat badenkaarten en abonnementen vanaf 24 augustus weer geldig zijn, zijn er nog meer aanpassingen. Vanaf deze dag vindt ook de jaarlijkse prijsindexatie plaats. Het gereduceerde tarief voor banenzwemmen is dan niet meer geldig. Ook is het streven om vanaf deze datum alle overige begeleide lessen weer door te laten gaan. Voor kinderen van de zwemles gaat vanaf dan ook de 80% aanwezigheid regeling weer in bij een afkoopcontract. Over gestorneerde bedragen van de zwemlessen worden zo spoedig mogelijk afspraken gemaakt.

Meer informatie
Bovenstaande gaat door mits het coronavirus onder controle blijft. De zomer programmering geldt t/m zondag 23 augustus. Kijk voor de exacte tijden op de website bij openingstijden. Houd voor verdere actuele berichtgeving de website www.sportintilburg.nl en de social media kanalen in de gaten. Voor vragen kun je een mail sturen naar secretariaat.sport@tilburg.nl.

Verder Lezen
Download

Richtlijnen zwemmen in de Tilburgse zwembaden

Sportbedrijf Tilburg