Sport in Tilburg
»
»

(0)13 sportieve activiteiten tijdens de carnavalsvakantie

(0)13 sportieve activiteiten tijdens de carnavalsvakantie

Ben jij geen fan van carnavalsmuziek, in de polonaise lopen en een grote verkleedpartij? Dan is dit de perfecte lijst voor jou. Tijdens de carnavalsvakantie zijn er in Tilburg genoeg dingen die je kunt doen als je geen fan bent van carnaval. Of je nou liever een voetbalwedstrijd bezoekt of zelf graag de hardloopschoenen aantrekt, er is voor ieder wat wils!

1. Halve finale van de TOTO KNVB beker: Willem II - AZ

Op donderdag 28 februari om 20.45 uur is het zo ver. Willem II heeft zich geplaatst voor de halve finale van de TOTO KNVB beker. En dus pakken de supporters uit. Met een programma in de binnenstad voorafgaand aan de wedstrijd en vele sfeeracties in het Koning Willem II stadion. Oftewel: een wedstrijd die je als Willem II supporter moet bezoeken. Gaan de tricolores evenals afgelopen zondag 3 punten pakken?

2. Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle
In het IJssportcentrum spelen de Tilburg Trappers op vrijdag 1 maart om 20.00 uur tegen het Duitse Saale Bulls Halle. Voor iemand die houdt van een snelle en ruige sport, is dit de wedstrijd om te kijken. Afgelopen december wonnen de Tilburgs Trappers maar nipt van de Saale Bulls Halle na shootouts. Gegarandeerd een spannende wedstrijd dus. Tickets voor deze wedstrijd zijn te verkrijgen via de website van de Tilburg Trappers.

3. De Kruikenloop
Wil je toch een carnavalstraditie meepakken dit jaar? Doe dan mee aan de 33ste editie van de Kruikenloop. Op zaterdag 2 maart start de Kruikenloop zoals elk jaar exact om 11.11 uur. Of je nu 5 , 10 of 15 km rent, iedereen mag aan deze wedstrijd meedoen. Voor de kinderen is er zelfs een jeugdloop van 1.111 meter. Let op, hier moet je wel verkleed aan meedoen. Inschrijven kan via de website van de Kruikenloop .

4. Splash! bij Sportcomplex Drieburcht
Vier je vakantie met Splash op woensdag 6 maart van 12.00 - 16.00 uur bij Sportcomplex Drieburcht. Dit jaar nóg groter en spectaculairder met activiteiten voor groot en klein. Voor de allerkleinsten is er een waterattractie en zijn er leuke spelletjes in het water. Voor de oudere kinderen is er een grote stormbaan en zijn er gave waterattracties. Beleef een onvergetelijke dag vol waterpret bij Sportcomplex Drieburcht!

5. Vakantietoernooi ijssport bij de Ireen Wüst ijsbaan
Het Sportbedrijf organiseert nu ook een ijssport vakantie toernooi op vrijdag 8 maart. Speciaal voor basisschool kinderen kunnen ze hier actief kennis maken met langebaanschaatsen, curling en ijshockey. Verder is er natuurlijk iets te eten, te drinken en is er muziek. Volop gezelligheid en vermaak dus ook voor de toeschouwers.

6. Vakantietoernooi Beeball/Softbal in T-Kwadraat
Zondag 10 maart staat er een Vakantie toernooi op het programma: Beeball en Softbal. Voor kinderen van 5 tot en met 10 jaar is Beeball een stoer, flitsend en leuk spel. Met kleine teams en eenvoudige spelregels worden de kinderen volledig bij het spel betrokken en zijn ze volop in beweging. Voor de kinderen van 11 en 12 jaar is er een softbal toernooi.

7. Unicef on Ice bij de Ireen Wüst ijsbaan
Naast dat er op 10 maart het Vakantie toernooi Beeball en softbal op het programma staat is er ook wat leuks te doen op de Ireen Wüst ijsbaan. Er wordt van 10.00 tot 16.00 uur een dag vol met leuke activiteiten georganiseerd. Er zal een springkussen aanwezig zijn, je kunt je laten schminken, er is een heuse "bake sale" en ga op de foto met Oenny de Unicef mascotte.

8. Urban Run Stappegoor
De 2e editie van de Urban Run Stappegoor is op zondag 10 maart. Een funrun van ongeveer 4,7 km die start op de atletiekbaan. Je loopt dwars door verschillende gebouwen waaronder dwars door het stadion van Willem II, dwars door een van de bioscoopzalen van de Euroscoop, Fitness Centrum Sportcity en dwars door de sportzaken van Wilkin Sports en Sportief. De Urban Run Stappegoor laat je kijken achter de schermen, je komt in gebouwen en op plaatsen die normalerwijze voor je gesloten blijven. Echt een unieke loop en puur genieten!

9. Mountainbike route Stadsbos 013
De officiële opening is pas eind maart maar je kan 'm nu al testen: de gloednieuwe mountainbike route door stadsbos 013. Een uitdagende single track route van ongeveer 18 à 20 km. Je kunt er makkelijk inrijden naast de rugbyvelden aan de Bredaseweg, dan volg je de route naar Brabantwater. Het is misschien nog een beetje zoeken want de organisatie is nog bezig om alles neer te zetten maar de baan is al goed te rijden.

10. Kom lekker zwemmen
De hele vakantie kan je lekker zwemmen bij Recreatie bad Stappegoor, Sportcomplex Drieburcht en Zwembad Reeshof. Voor zowel jong als oud is dit een leuke activiteit en worden er leuke dingen in de zwembaden geregeld tijdens deze vakantie. Zo ligt er de hele vakantie een spectaculaire waterattractie in het water.

11. Trek de hardloopschoenen aan en ontdek het wandelbos
Wil je een prachtig stukje van Tilburg zien? Trek dan de hardloop- of wandelschoenen aan en bezoek het wandelbos. Wil je een wandeling maken door het bos met een lekker kopje koffie achteraf of ga je lekker hardlopen? Het kan allemaal in het prachtige wandelbos. Met een kinderboerderij en een speeltuin is het ook erg leuk om je kinderen hier mee naartoe te nemen.

12. Squashen in T-Kwadraat
Wil ook eens 45 minuten zeer intensief sporten, huur dan eens een squashbaan in het Squashcentrum T-Kwadraat. Voor zowel de beginner als de ervaren speler is het een erg snelle sport. Ook tijdens de carnavalsvakantie zijn de squashbanen geopend. Sinds kort kun je van te voren online een squashbaan reserveren via de website van Sport in Tilburg.

13. Nieuw in T-Kwadraat: SoccerSquash
SoccerSquash is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een speciale SoccerSquashbal. Bij SoccerSquash is het de bedoeling dat je de bal via de muur zodanig schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk terug te spelen is. Bij SoccerSquash staan snelheid, techniek en plezier centraal.

Verder Lezen